Sommerblomster 

Der er ingen produkter i denne kategori

Sommerblomster er hurtigvoksende planter, der hurtigt kan udfylde et blomsterbed. Sommerblomsterne lever i de fleste tilfælde kun et år. Disse planter er til gengæld meget blomsterrige og vil ofte blomstre over en meget lang periode.

Underkategorier

 • Blomsterkarse

  Bliver også ofte kaldt tallerkensmækker.
  Disse letdyrkelige, aromatiske sommerblomster fås både i en kompaktvoksende og rankende udgave. De har farvestrålende blomster og dekorative runde blade. Både blomster og blade er spiselige og kan bruges i salatskålen.
  Planten grønne umodne frø kan syltes og spises som kapers.
  De kompaktvoksende sorter kan dyrkes i krukker og bede. De rankende typer kan bruges som bunddækkende planter i havens bede, eller de kan dyrkes op af stakitter, spalierer, net eller lignende.

 • Fløjlsblomster

  Utrolig rigtblomstrende sommerblomst fra Mexico og Centralamerika.
  Der findes både lave og høje sorter. Nogle har enkle blomster, mens andre har fyldte.
  De lave sorter er rigtig gode i krukker eller som kantplanter i havens bede. De høje sorter er utrolig gode til snit.

 • Frøkenhat

  Frøkenhat er varme- og solelskende sommerblomster fra Mexico.
  Disse planter fås i både lave og høje udgaver. De høje sorter er rigtig gode snitblomster. De lave sorter er smukke i havens bede og krukker.

 • Georginer

  Georginer er populære sommerblomster. De fås med mange forskellige typer blomster og i et hav af forskellige farver. De er som bekendt fantastiske til afskæring.
  Ofte køber man georgineknolde i foråret, som plantes i krukker eller havens bede. Man kan dog også udmærket så georginer i foråret. En enkel pose frø vil give et stort antal planter, som opnår fuld blomstring samme år.
  Planternes rodknolde kan tages op i efteråret og herefter overvintres tørt og frostfrit.

 • Kornblomster

  Kornblomster er letdyrkelige sommerblomster, som er elsket af haveejere, bier og sommerfugle:-)
  De lave sorter er gode i krukker eller i havens bede. De høje sorter er fortrinlige til afskæring.
  Blomsterbladene er i øvrigt spiselige, så de kan eksempelvis bruges til at pynte en salat.

 • Løvemund

  Løvemund er flerårige planter, der dyrkes som etårige sommerblomster under vore himmelstrøg.
  Disse rigtblomstrende planter udvikler smukke farvestrålende maskeblomster på lange blomsteraks. Blomsterne åbner sig, hvis man forsigtigt trykker på begge sider af blomsten. Det har nogen af os jo nok fornøjet os med som børn:-)
  Løvemund fås i både høje, lave og hængende vækstformer, så de kan bruges i haven på forskellig måde, lige fra ampler og krukker til havens afskæringsbede.

 • Morgenfruer

  Morgenfruer er populære, letdyrkelige sommerblomster, som blomstrer over en lang periode.
  Disse aromatiske planter udvikler ofte store fyldte blomster, der lyser godt op i haven.
  Der findes både høje og lave sorter, så de er anvendelige til både krukke, bed og vase.

 • Petunia

  Petunia er populære planter til sommerens krukker, ampler og altankasser. De fås med både enkle og fyldte blomster, og de findes i mange forskellige farver. De er alle utrolig rigtblomstrende.
  Husk at give dine petuniaplanter godt med vand og gødning.

 • Salvie

  Der findes flere forskellige typer salvie, der kan dyrkes som sommerblomster her i landet. Fælles for dem er, at de er meget blomsterrige, og at de er elsket af havens sommerfugle og bier. De bringer derfor både kulør og masser af liv til haven.
  Salvie kan dyrkes i både krukke og bed.

 • Solhat

  Disse etårige solhat typer er kendetegnet ved at være utrolig længeblomstrende. Blomsterne er elsket af bier og sommerfugle, og så er de fantastiske til afskæring. 

 • Solsikker

  Solsikker er letdyrkelige sommerblomster, der stammer fra Nordamerika. Faktisk har disse planter her været dyrket som afgrøde af indianerne i mere end 3000 år.
  I dag findes der mange forskellige sorter. De fås i både høje og lave udgaver og med blomster i gule og rødlige nuancer. Nogle sorter laver et enkelt stort blomsterhoved, mens andre laver flere.
  De lave sorter egner sig til dyrkning i både krukker og bede. De høje sorter er gode baggrundsplanter i havens bede og er fantastiske til afskæring. De kan også bruges til at rumdele haven.

 • Sommerasters

  Disse farvestrålende sommerblomster stammer oprindeligt fra Kina. De har været udbredte haveplanter i Europa siden slutningen af 1800-tallet.
  I dag findes der et stort antal sorter med forskellige typer blomster. Nogle er små og tætfyldte, mens andre er store og pæonlignende. De fås i både høje og kompaktvoksende udgaver. De høje typer er fantastiske snitblomster. De lave typer er gode i krukker eller som kantplanter i havens bede.

 • Stedmoder

  Stedmoderplanter har været populære haveplanter siden 1800-tallet, og de er jo stadig populære forårsbebudere i dag.
  Disse toårige planter fås med mange forskellige blomsterfarver. Ofte er blomsterne tofarvede.
  Planternes kompakte vækst gør dem velegnede til dyrkning i krukker og altankasser. De kan udplantes i det tidlige foråret, da de tåler let frost. Man kan dog også udmærket fremdyrke stedmoderplanter til udplantning i havens bede i sommermånederne.

 • Stolte kavalerer

  Stolte kavalerer er store fyldige sommerblomster med smukt fintfliget løv og store farverige blomster. Indenfor de senere år er der kommet flere kompaktvoksende sorter til, så der er nu også god mulighed for at dyrke dem i krukker. De høje sorter vil kunne levere blomster i overflod til stuens vaser.
  Fjern eventuelt løbende visne blomster fra planterne for at forlænge blomstringen.
  Stolte kavalerer stammer oprindeligt fra Mexico.

 • Valmuer

  I denne kategori finder du et udvalg af forskellige valmue arter og sorter.
  Valmuer er letdyrkelige sommerblomster til havens bede. De udvikler store farvestrålende blomster, der både kan være enkle og fyldte.
  Valmuer bryder sig ikke om tør jord, så husk at vande i tørre perioder.

 • Øvrige

  Her finder du en lang række forskellige sommerblomster.