Nematoder mod øresnudebiller, 50 mio.

411,00 DKK
Leveringstid 1-3 hverdage

Den mest almindelige art af øresnudebiller er væksthus-snudebillen (Otiorrhyncus sulcatus), men der kan på udendørs arealer også forekomme en del andre arter.
Som voksen er væksthus-snudebillen 8-10 mm. lang, sort med gule pletter eller gråbrun. Den vandrer rundt om natten og gnaver på forskellige planters blade, så det ligner "billetklip" i bladkanten...

Antal
På lager

Snudebillen lægger mindst 300 æg ved de planter som larven ynder. Billen kan ikke flyve. Det er dog ikke den voksne snudebille, der er problemet, men dens larve, der er hvid med et brunt hoved og op til en cm lang (den har ingen ben).
Larven kan totalt ødelægge rødderne på rhododendron, azalea, jordbær, hortensia, mange løgplanter m.fl. Primær skade er udendørs, men også i væksthuse og udestuer har man problemet.

Bekæmpelse
Dette produkt består af 10 mio. nematoder(Heterorhabditis sp.), der er opblandet i fint ler. Nematoderne, også kaldet rundorme, er mikroskopisk små. De findes naturligt i jorden, men oftest ikke i stort nok antal.
Efter udbringning af produktet søger nematoderne selv rundt i jorden efter larverne af øresnudebillerne. Når en larve er fundet, inficeres den af nematoder og dør. Inficerede larver bliver murstensrøde.
Den døde larve fungerer nu som et hylster hvori nematoderne kan opformere sig. Disse nematoder kan kun leve af insektlarver og skader dermed ikke planter.

Brugsanvisning
- Pakningen indeholder nematoder til behandling af op til 100 kvm.
- Posens indhold opløses i vand og vandes ud på jorden ved de angrebne planter.
- I ugen efter behandlingen skal jorden holdes let fugtig.
- Bedst effekt opnås ved en jordtemperatur på 15-25 grader.

Bekæmpelsen af øresnudebillens larver er meget effektiv, men da de voksne kan leve i over et år, vil der det første år stadig blive lagt en masse æg. Indsaml derfor evt. voksne øresnudebiller om natten, og følg bekæmpelsen i jorden: 2 - 3 uger efter behandlingen skal der kunne findes døde brune larver langs rødderne på planten.

Behandlingstidspunkt
Da det kun er larvestadierne der inficeres af nematoderne, er det vigtigt at koordinere behandlingstidspunktet med øresnudebillernes livscyklus. I haven og på andre udendørsarealer kan der behandles i maj/juni samt i august /september.

BEMÆRK VEDR. LEVERING!
Nemtoder mod øresnudebiller sælges kun i følgende perioder: 01-05 til 10-06 og 09-08 til 30-09.
Nematoderne leveres direkte fra vores danske leverandør. Ordrer sendes normalvis ud om tirsdagen med PostNord / Bring. Du får besked vedr. afhentningssted tættest på dig. Husk at afhente hurtigst muligt.

01-X