Nematoder mod snegle(Nemaslug), 12 mio.

214,00 DKK

Produktet består af nematoder af arten Phasmarhabditis hermaphrodita. Disse nematoder er små gennemsigtige rundorme på ca. ½ mm.'s længde, der kun angriber snegle.

Nematoderne er specielt velegnet til bekæmpelse af de små grå agersnegle (Deroceras agreste) og netsnegle (Deroceras reticulatum), der er almindeligt udbredt i jord i køkkenhaver og drivhuse...

Antal

Effekten af nematoder mod dræbersnegle er kun dokumenteret mod de små stadier på under ca. 2 cm., men der er megen omtale i medierne af uofficielle forsøg med effekt mod de større stadier af dræbersnegle (f.eks. ved at dyppe salatblade og agurkeskiver i nematoder og bruge dem som lokkemad).

Virkemåde :
Nematoderne vandes ud i jorden. Nematoderne er i et bestemt stadie i deres udvikling (kaldet det 'infektivt stadie'), hvor de ikke optager føde, men kun søger efter snegle at inficere. De tiltrækkes blandt andet af sneglenes slim. Lykkes det at finde en snegl, vil nematoderne forsøge at invadere sneglen via et åndehul bag på den udposning ovenpå sneglen kaldet kappen. Inde i kappen er der et hulrum og hér frigiver nematoderne nogle bakterier fra deres tarm og begynder deres opformering. Nematoderne udvikles til et voksent stadie som efterfølges af 2 larvestadier - disse stadier kan kun overleve inde i sneglen. Efter 1-3 uger er næringen i sneglen ved at være brugt op, og der produceres et stort antal nye 'infektive' stadier, der er klar til at søge ud i jorden og lede efter nye snegle at inficere.

En inficeret snegl stopper fødeoptagelsen efter 4-5 dage. Herefter graver den sig ned i jorden og dør efter 1-3 uger.

Normalt fungerer nematoderne ved jordtemperaturer mellem 5°C og 20°C. Ved 15°C i jorden er effekten optimal.

En metode mod dræbersnegle anbefalet af Helge Petersen er at dyppe salatblade og agurkeskiver i nematoder og bruge dem som lokkemad. Dræbersnegle skulle blive inficeret, når de spiser lokkemaden, og når de dør, ædes de af andre dræbersnegle. På denne måde skulle nematoderne angiveligt blive opformeret i området.

Mængde : 12 mio. (Rækker til ca. 40 kvm.)

OBS!! fragtprisen for denne vare er 25 kr.

Denne vare sendes til dig direkte fra producenten.