

Letdyrkelig, opretvoksende bønnetype, der udvikler lange, tykke bælge med en længde på ca. 20 cm. Bælgene indeholder hos denne sort store violette bønner. Det er hovedsagligt disse bønner, der spises. Man kan dog også udmærket anvende nye små bælge ligesom grønne bønner...
Valske bønner har været anvendt kulinarisk i mere end 8000 år i mellemøsten, og her bruges de stadig i dag.
Valske bønner kan i modsætning til andre bønnetyper spises rå. Man kan dog også udmærket give dem et kort opkog inden servering.
Bønnerne kan blandt andet anvendes i salater.
Planterne bliver omkring 90 cm. høje.
Mængde : Minimum 15 frø.
Såning : Sås direkte på voksestedet fra april til juli.
Letdyrkelig, opretvoksende bønnetype, der udvikler lange, tykke bælge med en længde på ca. 20 cm. Bælgene indeholder hos denne sort store violette bønner. Det er hovedsagligt disse bønner, der spises. Man kan dog også udmærket anvende nye små bælge ligesom grønne bønner...