Allium ursinum, Ramsløg

34,00 DKK
Leveringstid 1-3 hverdage

Populær flerårig krydderurt, der har været anvendt kulinarisk i flere tusinde år.
Plantens hvidløgssmagende blade kan høstes fra slutningen af marts til juli. De bruges blandt andet i salater, supper, pastaretter m.m.
Ramsløg er en skovbundsplante, så den vil trives på en halvskygget vokseplads.

Mængde : Posen indeholder frø til ca. 20 planter.

Antal
På lager

Om planten:

Allium ursinum, også kendt som ramsløg, tilhører løgfamilien og er en flerårig urt med en karakteristisk hvid blomsterstand. Planten stammer oprindeligt fra Europa og Vestasien, og vokser naturligt i skovbunde og på skrænter. Ramsløg er en populær plante i køkkenhaver, hvor både de spiselige blade og de hvide blomster kan anvendes i madlavningen. Planten trives i skyggefulde og fugtige områder og kræver en jord med en god dræning. Hos Kerneliv.dk kan man finde frø til Allium ursinum og få en god start på dyrkning af denne lækre og velsmagende plante i sin egen have.

Såning:

Disse frø skal kuldebehandles. Følgende metode kan benyttes :Pak frøene ind i fugtig køkkenrulle og læg dem i en plastpose eller læg alternativt frøene i en plastpose indeholdende fugtig sand. Posen placeres ved stuetemperatur i ca. 1 uge. Herefter lægges posen i køleskab i ca. 2-3 måneder.Efter denne kuldeperiode kan frøene sås. De stilles til spiring udendørs på et ikke for varmt sted.Frøene kan alternativt også sås på voksestedet i efteråret(oktober-december), eller de kan sås i potter, der overvintres udendørs.

01-30-C2-B