Angelica archangelica, Kvan

14,00 DKK
Leveringstid 1-3 hverdage

En gammelkendt op til 2 meter høj toårig krydderplante.
Kvan hører naturligt hjemme i Nordeuropa samt på Færøerne, Island og Grønland. Her har den siden middelalderen været brugt kulinarisk samt mod en række forskellige onder. Den har eksempelvis været brugt mod trolddom og pest.
De unge stængler kan kandiseres, og unge blade kan bruges i salater. Frøene kan bruges som brændevinskrydderi.

Antal
Sidste elementer på lager

Om planten:

Angelica archangelica, også kendt som engelikke, er en flerårig urt i skærmplantefamilien. Den stammer oprindeligt fra Nord- og Mellemøsten, men dyrkes nu også i Europa og Nordamerika. Planten kan nå en højde på op til to meter og har store hule stængler og store, fjerformede blade. Blomstringen sker om sommeren med store, hvide eller grønne blomster i skærme. Planten bruges både som krydderi og i medicinsk sammenhæng, da den indeholder et højt indhold af æterisk olie og har antibakterielle egenskaber. Angelica archangelica dyrkes primært i koldt klima og kræver en fugtig jord og en del skygge for at trives optimalt.

Mængde:

Minimum 75 frø.

Såning:

Disse frø skal kuldebehandles. Følgende metode kan benyttes :
Pak frøene ind i fugtig køkkenrulle og læg dem i en plastpose eller læg alternativt frøene i en plastpose indeholdende fugtig sand. Posen placeres ved stuetemperatur i ca. 1 uge. Herefter lægges posen i køleskab i ca. 2-3 måneder.
Efter denne kuldeperiode kan frøene sås. De stilles til spiring udendørs på et ikke for varmt sted.
Frøene kan alternativt også sås på voksestedet i efteråret(oktober-december), eller de kan sås i potter, der overvintres udendørs.

01-31-F12-A