Carum carvi, Kommen

15,00 DKK
Leveringstid 1-3 hverdage

En toårig op til 80 cm. høj krydderurt, hvis blade ligner gulerodens top. Kommen udvikler blomsterskærme med hvide blomster i plantens andet leveår.
Kommen er en af de ældste planter, man kender beskrevet. Den blev brugt kulinarisk og medicinsk af både arabere og ægyptere for 5000 år siden.
I Nordeuropa er planten blevet brugt kulinarisk siden middelalderen...

Antal
På lager

Om planten:

Carum carvi, også kendt som kommen, er en toårig plante i skærmplantefamilien. Den stammer oprindeligt fra Europa og Asien, men er nu udbredt over hele verden, hvor den dyrkes primært som krydderi og som medicinsk plante. Planten kan nå en højde på op til en meter og har fine, fjerformede blade og små hvide eller lyserøde blomster i skærme. Krydderiet kommen er kendt for sin karakteristiske smag og bruges i mange forskellige retter, både som hel og som formalet. Kømen trives bedst i en solrig og veldrænet jord og kan dyrkes fra frø om foråret eller efteråret. Udover at være en populær krydderi, har kommen også medicinske egenskaber og bruges traditionelt som et middel mod fordøjelsesproblemer og kolik hos spædbørn.

Kommenfrø bruges specielt som krydderi i bagværk, kødretter og kryddersnaps.

Plantens blade kan anvendes friske i salater, supper og fiskeretter.

Mængde:

Minimum 500 frø.

Såning:

Sås direkte på voksestedet fra april til juli.

01-30-B7-B