Coriandrum sativum 'Confetti', Koriander

14,00 DKK
Leveringstid 1-3 hverdage

En ny spændende etårig koriander-sort med fint bregneagtig løv.
Koriander har været anvendt som kulturplante i over 3000 år.
Planten stammer fra middelhavsområdet, hvorfra den har bredt sig til store dele af verden. Specielt i østen har koriander fundet udbredelse. Her er planten et vigtigt krydderi, der bliver flittigt brugt i madlavningen...

Antal
På lager

Om planten:

Coriandrum sativum, også kendt som koriander, er en årlig urt i skærmplantefamilien. Den stammer oprindeligt fra det østlige Middelhavsområde og Asien, men er nu udbredt over hele verden, hvor den dyrkes primært som krydderi og medicinsk plante. Planten kan nå en højde på op til en halv meter og har kløvede blade og små hvide eller lyserøde blomster i skærme. Koriander bruges primært som krydderi og har en karakteristisk citrusagtig smag og duft. Den trives bedst i en fugtig og næringsrig jord og kan dyrkes fra frø om foråret eller efteråret. Koriander er også en kilde til vitaminer og antioxidanter og bruges i traditionel medicin til at lindre fordøjelsesproblemer og reducere inflammation.

De aromatiske blade og plantens knuste frø kan blandt andet bruges i kød- og grøntsagsretter, supper samt forskellige orientalske retter.

Mængde:

Minimum 100 frø.

Såning:

Sås direkte på voksestedet fra april til juli.

01-34-D10-B