• Ny

Vinterporre Blaugroene Winther

24,00 DKK
Leveringstid 1-3 hverdage

Frø af vinterporre Blaugroene Winther der er en sen vinterporre sort. Vegetationsperioden er ca. 140 dage.

Porre Blaugroene Winther udvikler en tyk, 20-25 cm lang hvid stok og bladene er blågrønne og lige. Potrren høstes om efteråret og vinteren. Velegnet til lang opbevaring.

Indhold: 0,5 gram porrefrø

Antal
På lager

Porrer er en populær grøntsag i Danmark og er kendt for sin milde, søde smag og alsidighed i madlavning. Dyrkning af porrer er relativt enkel, men kræver en vis mængde tid og opmærksomhed. Før plantningen er det vigtigt at forberede jorden ved at grave den godt og tilføje gødning eller kompost. Porreplanter plantes bedst i solrigt, men køligt vejr, da de foretrækker temperaturen mellem 15-20 grader. Hvis temperaturen bliver for høj, kan planterne begynde at skyde i blomst, før de når fuld størrelse.

Når planterne er plantet, er det vigtigt at sørge for, at de har tilstrækkeligt med vand, da porrer har brug for en jævn vandforsyning for at trives. Dette kan være en udfordring i tørre somre, så det er vigtigt at overveje drypvanding eller hyppigere vanding, hvis dette er tilfældet.

For at undgå ukrudt og give planterne de bedste vækstbetingelser, kan man overveje at tilføje et lag muld omkring rødderne. Det kan også være en god idé at fjerne eventuelle blomster, der opstår, da dette kan påvirke plantens vækst.

Når porrerne er modne, kan de høstes ved at trække dem op af jorden eller bruge en spade til at løsne jorden omkring rødderne. Det er vigtigt at håndtere porrerne forsigtigt, da de kan være skrøbelige og let kan knække. Efter høst skal porrerne opbevares mørkt og køligt. 

01-X