Ginkgo biloba, Tempeltræ

29,00 DKK

Et spændende op til 20 meter højt løvfældende træ.
Selvom tempeltræet umiddelbart ligner et løvtræ, er det faktisk botanisk set et nåletræ. Træet er ofte at finde ved templer i Kina og Japan, hvor det har været dyrket flere tusind år tilbage. Deraf det danske navn.
Man kan godt kalde tempeltræet for et levende fossil. Det har været at finde her på jorden siden permtiden, 230 millioner år tilbage. Man regner med, at Ginkgo-slægten på dette tidspunkt var udbredt over hele jordkloden, og disse træer har derfor sandsynligvis været en del af de planteædende dinosaurers fødekilde.
I dag er tempeltræets blade meget brugt indenfor naturlægemiddel industrien. Man mener at bladenes indholdsstoffer kan afhjælpe forskellige kredsløbsforstyrrelser.

Antal
Der er desværre ikke nok varer på lager


Det vil være en god idé at dyrke træet i en potte de første 3-4 år, således det kan overvintres et nogenlunde frostfrit sted eksempelvis i en garage eller lignede. Herefter kan det plantes ud i haven, gerne på et let beskyttet sted.

Mængde : 4 frø.

Såning : Pak frøene ind i fugtig køkkenrulle og læg dem i en plastpose. Posen opbevares herefter i køleskab i ca. 2 måneder.
Efter denne periode kan frøene sås.
Efter såning placeres såbakken i en lys vindueskarm ved stuetemperatur.

01-32-F12-A